Upis

Upis

Od roditelja se traži da pročitaju naš Pravilnik, a zatim popune obrazac za upis koji mogu poslati na <href=”mailto:office@arcadiaeducation.me”>.

Arcadia Academy je otvorena za prijave učenika svih nivoa, bez obzira na sposobnost ili prethodno obrazovno iskustvo. Naša škola je trenutno sastavljena od učenika različitih jezičkih, kulturnih i obrazovnih istorija.

Vjerujemo u odgovornu politiku prijema i stoga pažljivo pratimo svaku prijavu kako bi osigurali da škola Arcadia Academy bude pravo mjesto za svako dijete. Iako se trudimo da zadovoljimo potrebe djeteta, mi nijesmo u mogućnosti da podržimo one učenike čije vladanje ukazuje na to da bi prijem negativno uticao na dobrobit ili učenje naših postojećih učenika. Sve odluke donose se u bliskoj konsultaciji sa porodicama i u skladu sa našom upisnom politikom.

Upis u školu Arcadia Academy

Upisivanje djeteta osmišljeno je da bude fleksibilno i informativno, uzimajući u obzir Vas i lične potrebe Vašeg djeteta. Koraci navedeni u nastavku samo su vodič i mogu varirati zavisno od Vaših okolnosti.

Posjeta školi

Prvi korak je obično posjeta školi. To Vam daje priliku da dobijete dodatan uvid u školu i našu zajednicu i upoznate se sa ključnim članovima našeg osoblja. Takođe ćemo izdvojiti vrijeme da razgovaramo sa Vama lično i da Vas vodimo kroz preostale korake u tom procesu.

Iako se preporučuje posjeta školi, naravno da je moguće dostaviti obrasce za upis i iste poslati na office@arcadiaeducation.me bez posjete školi. Preuzmite obrazac za upis.

approach

Probni dan

Ukoliko Vaše dijete želi da osjeti kako izgleda život i rad u našoj školi, onda smo veoma radi da djecu svih uzrasta primimo na probni dan. Tokom ovog vremena oni će provesti tipičan dan u školi i upoznati svoje potencijalne školske drugare i nastavnike. Ovo svakako nije obavezni dio procesa ali jeste odličan način da se pomogne u prilagođavanju na novu školu, što predstavlja veliki korak za svaku malu osobu.

Test utvrđivanja nivoa znanja

Od djece koja se upisuju u školu a koja imaju više od 7 godina se traži da polažu test utvrđivanja nivoa znanja. Ovo će nam pomoći da utvrdimo jače strane Vašeg djeteta kao i njegove potrebe, a sve u cilju da prilagodimo nastavu kako bi na najbolji mogući način zadovoljili potrebe Vašeg djeteta. Ukoliko se prilikom testiranja jave neke nedoumice, o istima ćemo lično razgovarati sa Vama.

Školska evidencija

Od Vas se takođe traži da pružite informacije o trenutnoj školskoj evidenciji Vašeg djeteta ili najskorije izvještaje kako bismo se bolje upoznali sa dosadašnjim radom i napretkom djeteta.

Potvrda mjesta
Nakon testiranja, i u zavisnosti od slobodnih mjesta, biće Vam ponuđeno mjesto u školi. Tada će se od Vas tražiti da predate popunjen Forumlar za upis i prateću dokumentaciju. Nakon prijema istih, smatra se da je mjesto potvrđeno. Upisom djece u školu Arcadia Academy, roditelji takođe prihvataju naš Pravilnik.

Polaganje testova kao privatni kandidat

Private candidates who are enrolled at other schools may apply to pass Cambridge examinations for Year 6, IGCSE and international A levels at Arcadia.

Evaluation Test
Private candidates must pass an initial evaluation test prior to taking international examinations. Based on the test results, a candidate may be advised to take individual tutorials or classes in order to strengthen their skills and knowledge and to qualify for taking examinations.

Taking Examinations
Candidates who qualify for taking Cambridge examinations are requested to book an agreed day and time to visit Arcadia with the Head Teacher.


© Copyright 2017 by Arcadia
Academy.

Address

Ljesevici bb
85330 Kotor
X