Pristup

Vizija

Arcadia Academy priprema učenike za život – pomažući im da razviju radoznalost zasnovanu na informacijama kao i trajnu strast za učenjem.

Učenici škole Arcadia su:
Samouvjereni pri radu sa informacijama, idejama – svojim i tuđim
Odgovorni za sebe, odgovorni i puni poštovanja prema drugima
Studiozni kao učenici, razvijaju sposobnost za učenje
Inovativni i opremljeni za nove i buduće izazove
Angažovani intelektualno i društveno, spremni da naprave razliku

circle_kids

Obrazovni standardi

Mi vjerujemo u postavljanje obrazovnih standarda – ali i ohrabrivanje učenika da iste prevazilaze. Međunarodni Kembridžov obrazovni programi i kvalifikacije su dostupni učenicima i pripremaju ih za uspjeh u obrazovanju i pri zaposlenju.

Kembridž programi i kvalifikacije imaju dokazanu reputaciju i pokazali su se kao izvrsna priprema za univerzitet, posao i život. Oni omogućavaju vrijedno međunarodno mjerilo uspješnosti učenika. Vodeći univerziteti i poslodavci širom svijeta prepoznaju i vrednuju Kembridž kvalifikacije kao dokaz akademske sposobnosti. Oni su pasoš za uspjeh.

Kembridž diplome su priznate za prijem u Britanske univerzitete (uključujući Oksford i Kembridž), kao i univerzitete u Sjedinjenim Američkim Državama (Stanford i Ivy League univerziteti), Kanadi, Evropskoj Uniji, Australiji i širom svijeta.

Camb_road_,map_1

Uspjesi naših đaka

Učenici škole Arcadia se kotiraju na samom vrhu svih privatnih Kembridžovih internacionalnih škola širom svijeta u svim osnovnim predmetima, s prosječnom ocjenom od 5,8 od 6 iz matematike, nauke i engleskog jezika.

Arcadia učenici briljiraju svojim posvećenim pristupom akademskom uspjehu koji je izbalansiran sportskim, društvenim i aktivnostima na otvorenom.

camb_check

© Copyright 2017 by Arcadia
Academy.

Address

Ljesevici bb
85330 Kotor
X