Akademski program

Cambridge International

Arcadia Academy je Kembridžova internacionalna škola, akreditovana od strane Cambridge International Examinations, najvećeg svjetskog provajdera međunarodnih obrazovnih programa i kvalifikacija za uzrast od 5 do 19 godina, i dio je Univerziteta Kembridž.

Mi smo akreditovani za programe osnovne i niže srednje škole (Secondary 1) –od 1. do 9. razreda, uzrast od 5 do 14 godina, i planiramo da se proširimo na razrede 10-13 sa prvom grupom 10. razreda (IGCSE program), koja će započeti obrazovanje u školskoj 2017-2018.

865750_0280c6a3bcee4a888c2cda4b3876c6f0-mv2

Cambridge International: Predškolsko

Za roditelje kao i za djecu, prelazak obrazovnog iskustva iz porodične kuće u nešto formalnije okruženje može biti zastrašujuće iskustvo. Naravno, taj proces se mora zasnivati na saradnji, ali vjerujemo da naša filozofija i resursi pomažu da ova tranzicija bude što lakša i prijatnija.

Termin ‘predškolsko’ može biti donekle pogrešno shvaćen: u Arcadiji su naši najmlađi učenici jednako dio škole kao i najstariji. Međutim, oni uživaju u prednostima koje nudi lijepa, prostrana i dobro opremljena učionica koja je samo njihova. Naš prilagođeni nastavni plan kombinuje Montessori obrazovanje sa Programom ranih godina kao što je propisano od strane Nacionalnog nastavnog plana i programa Engleske i Velsa. Mi to zovemo Montessori +.

Cambridge International za predškolsko obrazovanje pomaže u pripremi učenika za izazove koji ih čekaju; mi se fokusiramo na opismenjavanje, matematiku, praktični život, lični, društveni, fizički i emocionalni razvoj, kao i ekspresivne umjetnosti i dizajn.

preschool

Mnogi od zadataka u kojima učestvuju takođe pomažu u razvijanju njihove mišićne koordinacije i senzornih vještina. Cijenimo činjenicu da djeca uče različitom brzinom i na različite načine; Naše predškolsko obrazovanje ima za cilj da prihvati različite stilove učenja, pri čemu priprema učenike za sledeći korak na njihovom putu obrazovnog otkrića.

Tipičan dan za predškolce:

08:30-09:15 Grupno vrijeme i rane jutarnje aktivnosti

09:15-10:00 Slobodna igra

10:00-10:30 Vrijeme za užinu

10:30-11:15 Aktivnosti koje vodi nastavnik

11:15-12:00 Vrijeme za priču

12:00-13:00 Vrijeme za ručak i kontrolisane aktivnosti na otvorenom

13:00-14:30 Popodnevne aktivnosti

preschool2

Cambridge International:
Osnovna škola

Arcadia Academy je u potpunosti primijenila Kembridžov nastavni plan i program za učenike osnovne škole za engleski jezik, matematiku i nauku.

Engleski jezik
Kembridž engleski jezik za osnovce omogućava učenicima da samouvjereno i efikasno komuniciraju i da razviju ključne vještine kako bi sa razumijevanjem i uživanjem savladali i usvojili različite informacije, medije i tekstove. Učenici koji prate ovaj nastavni plan će razviti svoje znanje engleskog jezika do nivoa maternjeg, a sve kroz nastavni plan koji je osmišljen tako da bude uspješan u bilo kojoj kulturi i da promoviše međukulturalno razumijevanje.

Matematika
Nastavni plan iz matematike se bazira na pet oblasti: brojevi, geometrija, mjerenje, upravljanje podacima i rješavanje problema. Ovaj nastavni plan se fokusira na principe, šablone, sisteme, funkcije i odnose tako da učenici mogu primjeniti svoje matematičko znanje i razviti holističko razumijevanje predmeta.

Camb-prim1

Nauka
Ovaj nastavni plan pokriva četiri oblasti: naučno istraživanje, biologiju, hemiju i fiziku. Naučno istraživanje se bavi razmatranjem ideja, procjenom dokaza, planiranjem, istraživanjem, snimanjem i analiziranjem podataka. Ekološka svijest i dio istorije nauke su takođe dio nastavnog plana i programa.

Kliknite ovdje za dodatne informacije o Kembridžovom programu za osnovnu školu.

Širi nastavni plan i program
Nacionalni nastavni plan i program zaEnglesku i Vels (ključne faze 1 i 2) se koristi za druge predmete kao što su: dizajn i tehnologija, rad na računaru, istorija, geografija, umjetnost i dizajn, moderni jezici, muzičko i fizičko obrazovanje. Nastavni plan i program je standardizovan i prate ga stotine britanskih škola širom svijeta. Odabirom britanskog programa obrazovanja za Vašeg sina ili ćerku, obezbjeđujete im kontinuitet u obrazovanju bilo gdje u svijetu.

Tipičan dan u školi:

08:45-10:00 Prvi blok časova

10:00-10:30 Vrijeme za užinu

10:30–12:00  Drugi blok časova

12:00-13:00 Vrijeme za ručak i kontrolisane aktivnosti na otvorenom

13:00-14:30 Treći blok časova

14:30-15:30 Klub za rad na domaćim zadacima / aktivnosti posle škole

Primary school science lab in action

Cambridge International:
Niža srednja škola – Secondary 1

Kembridžova niža srednja škola razvija vještine i razumijevanje iz oblasti engleskog jezika, matematike i nauke za prve tri godine srednješkolskog obrazovanja.

Engleski jezik
Engleski jezik za Kembridž srednju školu 1 omogućava učenicima da komuniciraju samouvjereno i efikasno i da razviju vještine kako bi sa razumijevanjem i uživanjem savladali i usvojili različite informacije, medije i tekstove. Učenici koji prate ovaj nastavni plan će razviti svoje znanje engleskog jezika do nivoa maternjeg, a sve kroz nastavni plan koji je osmišljen tako da bude uspješan u bilo kojoj kulturi i da promoviše međukulturalno razumijevanje.

Matematika

Ovaj nastavni plan i program istražuje šest oblasti: brojeve, algebru, geometriju, mjerenje, upravljanje podacima i rješavanje problema. Prvih pet oblasti se oslanjaju na rješavanju problema, što obezbjeđuje osnovu za primjenu matematičkih vještina. Mentalne strategije su takođe važan dio oblasti brojeva. Ovaj nastavni plan se fokusira na principe, šablone, sisteme, funkcije i odnose tako da učenici mogu primjeniti svoje matematičko znanje i razviti holističko razumijevanje predmeta.

camb_high5

Nauka

Ovaj nastavni plan i program pokriva četiri oblasti: naučno istraživanje, biologiju, hemiju i fiziku. Naučno istraživanje se bavi razmatranjem ideja, procjenom dokaza, planiranjem, istraživanjem, snimanjem i analiziranjem podataka. Ciljevi naučnog istraživanja prožimaju biologiju, hemiju i fiziku, a usredsređeni su na razvijanje samopouzdanja i interesovanja za naučno znanje. Ekološka svijest i dio istorije nauke su takođe dio nastavnog plana i programa.

Kliknite ovdje za dodatne informacije o Kembridžovoj nižoj srednjoj školi.

Širi nastavni plan
Nacionalni nastavni plan i program za Englesku i Vels (ključna faza 3) se koristi za druge predmete kao što su: dizajn i tehnologija, rad na računarima, istorija, geografija, umjetnost i dizajn, moderni jezici, muzičko i fizičko obrazovanje. Nastavni plan je standardizovan i prate ga stotine britanskih škola širom svijeta. Odabirom britanskog programa obrazovanja za Vašeg sina ili ćerku, obezbjeđujete im kontinuitet u obrazovanju bilo gdje u svijetu.

camb-high2

Cambridge International:
Viša srednja škola – Secondary 2

Kembridžova viša srednja škola uključuje Kembridž IGCSE, najpopularniju međunarodnu kvalifikaciju na svijetu za uzrast od 14 do 16 godina. Ovaj program je priznat je od strane vodećih univerziteta i poslodavaca širom svijeta, i predstavlja međunarodni pasoš za napredak i uspjeh. Razvijen prije više od 25 godina, škole širom svijeta su ga isprobale, testirale i imaju povjerenja u isti.

Kembridžov IGCSE nastavni plan i program nudi raznovrsne opcije za učenike sa širokim spektrom sposobnosti, uključujući one čiji maternji jezik nije engleski.

camb_high4

Cambridge IGCSE offers a flexible and stimulating curriculum, supported with excellent resources and training. For learners, Cambridge IGCSE helps improve performance by developing skills in creative thinking, enquiry and problem solving. It is the perfect springboard to advanced study.

Kembridžov IGCSE razvija znanje učenika kao i razumijevanje i vještine iz sljedećih oblasti: poznavanje predmeta, primjena znanja i razumijevanje novih kao i nepoznatih situacija, intelektualna radoznalost, fleksibilnost i reakcija na promjenu, rad i komunikacija na engleskom, uticaj na ishode, i kulturna svijest.

Kliknite ovdje za više informacija o Kembridžovom IGCSE programu.

Arcadia Academy nudi sljedeće IGCSE predmete:

Svjetska književnost
Engleski jezik
Strani jezik (njemački, francuski, španski, italijanski, itd.)
Matematika
Biologija
Fizika
Hemija
Globalne perspektive
Fizičko vaspitanje

Kembridž nudi ICE (Međunarodni sertifikat o obrazovanju) grupnu kvalifikaciju za kandidate koji iz sedam predmeta dobiju ocjene A*-C.

camb-high

Cambridge IGCSE offers a flexible and stimulating curriculum, supported with excellent resources and training. For learners, Cambridge IGCSE helps improve performance by developing skills in creative thinking, enquiry and problem solving. It is the perfect springboard to advanced study.

Cambridge International: A-nivoi

Kembridž International AS & A nivo razvija učenikovo znanje, razumijevanje i vještine iz oblasti:
Detaljni sadržaj predmeta
Nezavisno rasuđivanje
Primjena znanja i razumijevanja na nove/poznate situacije
Rukovanje i procjena različitih tipova izvora informacija
Logičko razmišljanje i predstavljanje organizovanih i koherentnih argumenata
Donošenje sudova, preporuka i odluka
Predstavljanje obrazloženih objašnjenja, razumijevanje implikacija, komunikacija na logičan i jasan način
Rad i komunikacija na engleskom jeziku

Learn how Cambridge A Levels is a doorway to the best universities in the world

Kembridž A nivoi nude izbor od 55 predmeta i omogućavaju učenicima da se specijalizuju za određene oblasti ili da izučavaju niz predmeta. Kembridž international A nivo je obično dvogodišnji kurs, a Kembridž International AS nivo je tipično jednogodišnji kurs. Neki predmeti se mogu započeti na Kembridž International AS nivou i napredovati do Kembridž International A nivoa.

Cambridge International: Poludnevni program

Integrisanje sa drugim obrazovnim sistemima: učenici upisani u druge programe, na primjer crnogorski školski sistem, mogu da prisustvuju poludnevnim predavanjima u školi Arcadia radi dobijanja međunarodnih diploma Crne Gore i Kembridža. Kontaktirajte nas kako biste dobili više informacija o mogućnostima pohađanja škole Arcadia na kraćim vremenskim osnovama.

Privatni časovi

Arcadia nudi efikasno privatno podučavanje za učenike koji treba da polažu Kembridž ispite za osnovce i IGCSE. Tutorstvo pruža privatnu nastavu za učenike koji žele da ubrzaju proces učenja i pripreme se za Kembridž ispite.

Imamo tutore za čitav niz Kembridž predmeta uključujući:
Matematiku
Nauku (bilo da se radi o duplim ili kombinovanim naukama ili iz biologije, hemije i fizike)
Engleska književnost i jezik
Francuski, španski, italijanski, njemački i drugi jezici
Istorija
Geografija
Informatika

Arcadia uči Vašu djecu vještinama koje su im potrebne kako bi bili konkurentni u svijetu sjutrašnjice.

tutorial

Online časovi

Naši onlajn časovi u realnom vremenu sa nastavnicima koji govore na engleskom jeziku daju osjećaj kao da ste u pravoj učionici, sa tim da učenici nastavu pohađaju od kuće. Možete podići ruku da postavite pitanje, dati komentare, i sarađivati sa vašim nastavnikom i kolegama učenicima. Časovi su grupisani prema stepenu razumijevanja učenika tako da nastavnici mogu pružiti više personalizovane pažnje, tako da učenici uče zajedno sa drugim učenicima koji su na istom nivou.
Učenici mogu da se pretplate na lekcije uživo koje se isporučuju na našoj cloud platformi za specijalizovane časove u nizu predmeta kao što su Kembridžov engleski, softversko kodiranje, dizajn, itd. Mi ćemo objavljivati predstojeće rasporede modula kojima se možete pridružiti ili nas možete kontaktirati da o ovom saznate više.

pc

Cambridge International Examinations

Taking the Cambridge International Examinations
Cambridge International Examination diplomas are recognized for admission by UK universities (including Oxford and Cambridge), as well as universities in the United States (Stanford and all Ivy League universities), Canada, European Union, Australia and around the world.

Students enrolled at other schools and educational systems may apply to pass Cambridge exams at Arcadia, a certified Cambridge International Examination center.

diploma

© Copyright 2017 by Arcadia
Academy.

Address

Ljesevici bb
85330 Kotor
X